Inkoop Natuurlijk Resthout
en Vers Hout

Natuurlijk Resthout Snel Opgehaald én Schoon Achtergelaten

Ben je op zoek naar een opkoper van je vers hout en/of natuurlijk resthout? Neem dan contact op met Marcel Kieftenburg Handel en Transport. Ons bedrijf is gespecialiseerd in de inkoop en transport van los gestort hout voor biomassa en beschikt over alle benodigde vergunningen. Profiteer van een naadloze, zorgeloze ervaring voor de houtverwerkende industrie en andere aanbieders van natuurlijk houtafval uit snoeien en rooien van bomen.

Heb je minimaal 50 kuub aan houtsnippers, houtshredder of rondhout?
Dan staan wij klaar om je volledig te ontzorgen. Voor het laden van houtsnippers hebben onze auto’s een eigen kraaninstallatie om het werk snel en efficiënt te klaren. Daarnaast laten we alles bezemschoon achter, zodat je terrein opgeruimd achterblijft.

Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat er niemand aanwezig hoeft te zijn wanneer we het hout komen ophalen. Wij regelen alles voor jou, zodat jij je kunt focussen op je eigen werkzaamheden.

Bovendien handelen we de administratie volledig digitaal af en heb je slechts één contactpersoon die je altijd kunt bereiken voor opdrachten, vragen of ondersteuning.

Brand Name
Brand Name
Brand Name
Brand Name

Gecertificeerd voor Biomassa Producten

We zijn trots op onze certificeringen, die getuigen van onze betrokkenheid bij kwaliteit, veiligheid en professionaliteit. Of je nu in Nederland of in het buitenland gevestigd bent, je kunt ons altijd bellen voor het inkopen van rondhout, houtshredder en houtsnippers.

Kies je voor Marcel Kieftenburg? Dan heb je een partner die je volledig ontzorgt. Wij doen al het werk, zodat jij dat niet hoeft te doen. Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar zelf het gemak van samenwerken met een expert in handel en transport van biomassa producten.

 

Hout verkopen? Snel opgehaald, schoon achtergelaten >

Eigen wagenpark Marcel Kieftenburg Biomassa Transport

Marcel Kieftenburg beschikt over eigen vrachtwagens, uitgerust met kraaninstallatie en walking floors. Hierdoor zijn we met laden en lossen van natuurlijk resthout nooit afhankelijk van anderen. Onze chauffeurs transporteren hout door de gehele Benelux. Hout verkopen zonder gedoe? Bel Marcel Kieftenburg.

Veelgestelde vragen

Wat is Biomassa product?

Volgens de Eurpoese richtlijn voor hernieuwbare energie is biomassa: “De biologisch afbreekbare fractie van producten, afvalstoffen en restanten van de landbouw (met inbegrip van plantaardige en dierlijke stoffen), de bosbouw, de visserij- en aquacultuursector en aanverwante bedrijfstakken en ook de biologisch afbreekbare fractie van industrieel en huishoudelijk afval.”

Bij Marcel Kieftenburg zijn we gespecialiseerd in handel en transport van zogenaamde “houtige biomassa’. Volgens het besluit bestaat dit uit:

 

  • Plantaardig landbouw- of bosbouwmateriaal. Vers hout is hout dat vrijkomt bij snoei-, kap- en rooiwerkzaamheden. Bijvoorbeeld in bossen, in het landschap, in groenvoorzieningen en bij boomkwekers. Vers hout kan bestaan uit hele bomen, kapafval, tak- en tophout, stobben of rondhout. Ook hout dat vooral wordt geteeld voor biomassa en andere toepassingen, valt onder deze categorie. Dat gebeurt bijvoorbeeld op een wilgenplantage.
  • Afvalstoffen uit land- en bosbouw, papierindustrie, kurk- en houtindustrie.
Hoeveel geld levert resthout of vers hout op?

Wanneer wij partijen natuurlijk resthout of vers hout inkopen kijken we naar de actuele tarieven op de grondstoffenmarkt. Ook de hoeveelheid die we meenemen speelt een rol het bepalen van de prijs. Wil je exact weten wat jouw partij hout oplevert? Neem dan contact op met Marcel Kieftenburg.

Wat is resthout?

Resthout is een term die wordt gebruikt voor hout dat overblijft na de productie van houtproducten in zagerijen of in de houtverwerkende industrie. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit snippers, zaagsel, schors en andere kleine hout delen die niet meer bruikbaar zijn voor verdere verwerking. In sommige gevallen kan resthout ook bestaan uit overtollige verpakkingen van hout. Resthout kan worden beschouwd als biomassa, omdat het nog steeds bruikbare organische stof bevat. Het heeft echter geen afvalstatus omdat het nog steeds kan worden ingezet als grondstof voor verschillende toepassingen, zoals biomassa-energie of compostering.

Wat is vers hout?

Vers hout is hout dat vrijkomt bij verschillende werkzaamheden, zoals snoeien, kappen en rooien. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in bossen, landschappen, groenvoorzieningen en bij boomkwekers. Vers hout kan bestaan uit verschillende delen van bomen, zoals hele stammen, takken, toppen, stobben en rondhout. Ook hout dat specifiek wordt geteeld voor biomassa en andere doeleinden, valt onder deze categorie. Een voorbeeld hiervan is wilgenhout dat wordt geteeld op een wilgenplantage.

Is er een minimum aantal kuubs of kilo’s wat jullie komen halen?

Onze chauffeurs komen graag bij je langs wanneer je minimaal 50 kuub hout hebt liggen. Ongeveer 100 kuub hout kunnen we in 1 lading meenemen.

Halen jullie ook bomen op?

Bomen, of rondhout inkopen behoort tot de mogelijkheden. Het is hierbij wel van belang dat het rondhout al gezaagd is in handelsmaten. Op die manier kunnen onze chauffeurs het zelf laden. Ook hiervoor geldt een minimum van circa 50 kuub hout. Twijfel je of heb je vragen? Bel gerust met Marcel Kieftenburg op nummer +31 6 51 08 73 91